Extra groepen plaatsen in Zoetermeer

Het plaatsen van extra groepen in de verdeelkast is iets wat vaak voorkomt bij verbouwingen en bij het plaatsen van een aanbouw. Maar deze klus kunnen onze elektriciens vakkundig en professioneel voor u klaren. Extra groepen in uw verdeelkast plaatsen in Zoetermeer? Wij zijn u graag van dienst!

Het plaatsen

Een of meerdere extra groepen plaatsen in de verdeelkast is een klus die relatief vaak voorkomt. Dit voornamelijk wanneer men heeft verbouwd of een aanbouw heeft geplaatst. U wilt bijvoorbeeld een wasmachine en een droger in uw nieuw gebouwde berging zetten. Of u heeft een nieuwe keuken gekocht met een oven, een koelkast, een magnetron, een vaatwasser, een elektrisch fornuis en een afzuigkap. Dit terwijl u eerst alleen een gasfornuis met afzuigkap en een magnetron had. In zulke gevallen is het raadzaam om een extra groep te plaatsen, om overbelasting te voorkomen. Dit is iets wat onze bekwame elektriciens op veilige wijze voor u kunnen uitvoeren. U kunt ons inschakelen voor deze klus op het gebied van elektra, echter is dit ook zelf uit te voeren met genoeg kennis en kunde.

Zelf extra groepen aanleggen? 10 simpele stappen

 1. Schakel de stroom uit
  Voor uw veiligheid is het erg belangrijk om de stroom uit te schakelen met de hoofdschakelaar. Controleer vervolgens de spanning met een spanningszoeker.
 2. Bevestig de bruine draad
  De nieuwe lijn heeft 3 verschillende draden: een bruine, een blauwe en een geelgroene. De bruine draad heet de fase draad, bevestig deze op de L-aansluiting aan de bovenkant van de nieuwe zekering.
 3. Bevestig de blauwe draad
  De blauwe draad van de nieuw aangelegde leiding heet de 0-draad. Bevestig deze op de N-aansluiting van de nieuwe zekering.
 4. Bevestig de geelgroene draad
  De geelgroene draad van de nieuw aangelegde leiding is de aardedraad. Bevestig deze aan het gemeenschappelijke aarde-verdeelblok, dit zit meestal onder de zekeringen. Het symbool voor de geelgroene draad zijn 3 lijnen onder elkaar.
 5. Klik de zekering vast
  In de groepenkast zit een plastic richel, hier klikt u de nieuwe zekering in.
 6. Verbind de L-sluiting met de aardlekschakelaar
  De onderste polen van de nieuwe zekering moet u aansluiten op de bovenste polen van de aardlekschakelaar. Dit doet u met de installatiedraad. De bruine draad van de L-sluiting moet u verbinden met de linker pool van de aardlekschakelaar of n01
 7. Verbind de N-sluiting met de aardlekschakelaar
  De blauwe draad van de N-sluiting moet u verbinden met de rechter pool van de aardlekschakelaar of n03 of N
 8. Haal het afdekplaatje van het frontje
  Om ruimte te maken voor de extra groep moet u uit het frontje van de groepenkast een afdekplaatje verwijderen. Plaats hierna het frontje terug en sluit vervolgens de groepenkast.
 9. Afronden
  Schakel de stroom weer in door de hoofdschakelaar om te zetten.
 10. Controleer de groep
  controleer wanneer u de schakelaar naar beneden trekt, de spanning in leiding wegvalt.

Schakel onze professionals in

Onze professionele elektriciens hebben ervaring met het plaatsen van één of meerdere extra groepen en beschikken daardoor over de benodigde kennis. Zij kunnen dit veilig voor u doen, zodat u volop kunt genieten van bijvoorbeeld uw nieuwe aanbouw. Bij ons bent u aan het juiste adres voor deze klus.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Neem contact op

Vandaag nog op zoek naar de beste elektricien uit de omgeving? Neem dan contact op met Elektrostoring. Bij ons kunt u terecht voor algemene elektra werkzaamheden en voor spoedklussen.

Menu
Call Now Button