Storing in meterkast in Zoetermeer

Het is voor veel mensen een grote ergernis; een stroomstoring in huis. In veel gevallen is het bij een storing in uw meterkast in Zoetermeer voldoende om de uit de meterkast gesprongen stop te vernieuwen. Dit geldt helaas echter niet altijd! Hoe vindt u in zo’n geval de oorzaak van de storing? Welke stappen moet u zetten om de storing vervolgens te verhelpen? Enzovoorts. Onze elektriciens in Zoetermeer helpen u graag verder bij een storing.

Wat te doen bij een storing in de meterkast?

Het is verstandig om bij een stroomstoring eerst te kijken of de buren in de straat nog wél stroom hebben. Als dit niet het geval is, is er sprake van een regionale of landelijke stroomstoring. U kunt dit checken op de website van uw netwerkbeheerder. Is de storing alleen bij u thuis? Dan kunt u eerst proberen om de gesprongen stoppen om te zetten. U kunt ook zelf een storing opzoeken door middel van onderstaand stappenplan, doe dit alleen als u weet wat u doet, schakel anders een elektricien in.

Stap 1: Ga naar uw meterkast en schakel alle groepen uit.

Stap 2: Als alle groepen uitgezet zijn, moet u de aardlekschakelaar weer omhoog zetten. Als dit niet lukt, is de aardlekschakelaar waarschijnlijk defect.

Stap 3: Als de aardlekschakelaar wél omhoog blijft als u deze omzet, haal dan alle stekkers uit het stopcontact

Stap 4: Als alle stekkers uit het stopcontact zijn, probeer dan één voor één de groepen weer aan te zetten. Als de aardlekschakelaar nog steeds omhoog staat, ligt het niet aan de installatie.

Stap 5: Stop nu de stekkers van de apparaten in uw huis weer stuk voor stuk in de stopcontacten. Doe dit per groep totdat de aardlekschakelaar uitspringt.

Stap 6: Als de aardlekschakelaar bij een bepaald apparaat weer omslaat, is dat waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Het is mogelijk dat er een groep overbelast is, een van de apparaten op deze groep vraagt dan te veel vermogen. Schakel dan een van de apparaten op deze groep uit. Het kan ook voorkomen dat er een zekering kapot gaat, of dat een zekering springt bij een stroomstoring. Dit kunt u meestal herkennen aan de aardlekschakelaar, deze staat dan nog ingeschakeld bij het uitvallen van de stroom in uw huis.

Storing in meterkast Zoetermeer snel laten verhelpen

Bij een storing in uw meterkast in Zoetermeer wilt u zo snel mogelijk geholpen worden, als blijkt dat het vernieuwen van de gesprongen stop niet werkt. Onze elektriciens bieden u een spoeddienst aan, welke 24/7 bereikbaar is. Het maakt dat we u ook in het weekend en zelfs op de late avond kunnen helpen bij een storing in de meterkast. Onze elektriciens zoeken naar de oorzaak van de storing, vaak een kortsluiting of een verkeerd aangesloten groep, waarna deze direct voor u verholpen wordt.

Schakel een expert in storing in meterkast

Extra groep installeren 1- en meterkastEerder noemden we al dat het verhelpen van een storing in de meterkast niet altijd even gemakkelijk is. Daarbij kan het gevaarlijk zijn, om zelf aan de slag te gaan met het zoeken naar een oplossing in de meterkast. Om die reden raadt men sterk aan om altijd hulp van een expert in te schakelen bij een meterkaststoring.

Een kortsluiting, als bron van zo’n storing, kan verschillende oorzaken hebben. Twee elektriciteitskabels kunnen met elkaar versmelten, er kan sprake zijn van een defect elektrisch apparaat, een stopcontact kan verkeerd gemonteerd zijn, er kan slijtage optreden aan de elektra in huis, enzovoorts. De ervaring die onze elektriciens hebben in het oplossen van storingen in de meterkast komt goed van pas om u van een oplossing te voorzien.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Neem contact op

Vandaag nog op zoek naar de beste elektricien uit de omgeving? Neem dan contact op met Elektrostoring. Bij ons kunt u terecht voor algemene elektra werkzaamheden en voor spoedklussen.

Menu
Call Now Button