Het plaatsen van een inbouwdoos

Elektricien monteert inbouwdoos
Tips

Tegenwoordig wordt in vrijwel alle huizen de elektriciteit ingebouwd in de muur. Bij oude huizen komt het echter nog regelmatig voor dat de elektriciteitsbuizen op de muur bevestigd zijn. Het ziet er echter een stuk mooier uit wanneer alles netjes weggewerkt wordt. Bij het aanleggen van elektra in uw muur, moet u altijd een inbouwdoos plaatsen. Lukt u dit niet zelf? Schakel dan een elektromonteur in.

Inbouwdoos

Wanneer u elektra aan gaat leggen en ervoor kiest om alles in de muur te verwerken, moet er bij ieder toekomstig elektriciteitspunt een inbouwdoos in de muur aangebracht worden. De gaten in de muur voor inbouwdozen boort u met een gatenboor. Deze heeft precies de doorsnede van de doos achter het elektriciteitspunt. De gatenboor plaatst u op een boormachine. Het is van belang dat u de gaten voor inbouwdozen precies op de plek boort waar u later uw stopcontact of schakelaar wilt plaatsen.

Gaten boren

Wanneer u de gatenboor eenmaal op de boormachine geplaatst heeft, kunt u beginnen met boren. Druk de boor zachtjes tegen de muur en zet vooral niet te veel kracht. Laat de boor het werk doen. Zorg er altijd voor dat de boormachine recht op de muur staat. Wanneer de gatenboor zijn maximale diepte heeft bereikt, kunt u met een hamer en een beitel de koker uit de muur slaan en de inbouwdoos plaatsen.

Zelf een inbouwdoos monteren in 5 simpele stappen

Om een inbouwdoos te monteren, is het belangrijk dat u een aantal stappen doorloopt:

  1. Meet en teken de afmeting van de inbouwdoos op de muur: Let wel op dat u dit op de plaats doet waar een elektriciteitsleiding verticaal loopt of geplaatst wordt.
  2. Maak een gat in de muur: Slijp de contouren uit op basis van de afmeting op de muur.
  3. Slijp overbodige stenen weg
  4. Plaats de inbouwdoos: Zet deze vast in de muur en houd de openingen naar de kabelsleuven vrij. Controleer ook de rechtheid aan de hand van een waterpas.
  5. Plaats de leiding: Plaats de leiding aan de hiervoor geschikte ingang aan de bovenkant van de inbouwdoos.

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button