Stopcontact vervangen: Hoe doet u dit?

Stopcontact vervangen
Tips

Bij een defect stopcontact bestaat de kans op elektrische schokken die kunnen leiden tot kortsluiting, of zelfs brandgevaar. Daarom is het van het grootste belang om hier niet op te wachten en zo snel mogelijk het stopcontact vervangen. Het vervangen van een stopcontact is niet te ingewikkeld en u kunt er zelf mee aan de slag. Er zijn echter wel een aantal puntjes waar u op moet letten. Lees hier het stappenplan voor zelf een stopcontact vervangen.

4 simpele stappen om zelf een stopcontact te vervangen

Stap 1: Schakel de stroom uit

Voordat u begint is het extreem belangrijk dat u er zeker van bent dat de stroom compleet afgesloten is. Test vervolgens of de spanning er ook daadwerkelijk van af is. Zodra u dit zeker weet kan u beginnen.

Stap 2: De kap losschroeven

Schroef de kap van het oude stopcontact af, en u ziet de draden in het stopcontact. Haal de kap er voorzichtig af en plaats hem elders.

Stap 3: Leidingdraden losdraaien

Vervolgens kunt u de draden van het stopcontact zien. Aan beide kanten van het stopcontact kan je de bevestigingsschroeven losdraaien. Daarna kunt u voorzichtig het stopcontact loshalen. Nu kunt u de leidingdraden loshalen. Belangrijk is hier dat de blauwe draad (nuldraad) en de groengele draad (aarddraad) elkaar niet raken.

Stap 4: Plaats het nieuwe stopcontact

Verbind de bruine (fase)draad aan de blauwe (nul)draad in het stopcontact Als de uiteinden van de draden beschadigd zijn kunt u ze inkorten met een halve centimeter. Vervolgens kan u het nieuwe stopcontact plaatsen met bevestigingsschroeven aan de muur.

Hulp bij vervangen

Wanneer u zelf niet helemaal zeker bent hoe u te werk moet gaan, is het verstandig om een professional in te huren voor deze klus. Zo weet u ook zeker dat alles goed gaat. Bij Elektrostoring zijn wij ervaren in het vervangen van stopcontacten.

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button