Veiligheidsaspecten bij het aanleggen van verlichting

elektriciteit aanleggen
Tips

elektriciteit aanleggenAls u zelf verlichting aan wilt gaan leggen, kan het handig zijn een elektricien of monteur in de arm te nemen. Zeker als u zelf niet zo handig bent en twijfelt over het werken met bekabeling of andersoortige bedrading, dan is het aan te raden een expert in te schakelen. Gaat u toch zelf aan de slag? Dan hebben wij een aantal belangrijke veiligheidstips voor u, die u kunnen helpen om uw werk in ieder geval veilig en op de juiste manier uit te voeren.

Werk liever niet alleen

Zelf een lampje ophangen, dat gaat u alleen nog wel lukken. Het kan echter handig zijn om, zeker als u bekabeling gaat aanleggen, in ieder geval iemand even mee te laten kijken. Of natuurlijk om iemand bij de stoppenkast te zetten, zodat diegene er voor kan zorgen dat de stroom weer ingeschakeld wordt op het moment dat jij de bedrading hebt aangesloten.

Zorg voor goede materialen

Het materiaal is de basis. Laat u dus adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal dat u gaat aanschaffen en kies voor veilige en vertrouwde spullen. Hetzelfde geldt voor de instrumenten die gebruikt bij het monteren en installeren van de bekabeling.

Denk na over het eindresultaat

Trek niet zo maar een stroomdraadje of een kabelgootje, maar denk: wat wil ik met deze lamp op  deze plek bereiken? En hoe gaat deze verlichting bijdragen aan de kwaliteit van de verlichting in mijn slaapkamer of juist op zolder? Vooraf visualiseren helpt.

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button