Belangrijke veiligheidsaspecten bij het aanleggen van verlichting

Veilig verlichting installeren
Tips

Als u zelf verlichting aan wilt gaan leggen, kan het handig zijn om een elektricien of monteur in te schakelen. Zeker als u zelf niet zo handig bent en twijfelt over het werken met bekabeling of andersoortige bedrading, dan is het aan te raden om een expert in te schakelen. Gaat u toch zelf aan de slag? Dan hebben wij een aantal belangrijke veiligheidstips voor u, deze kunnen u helpen om uw werk in ieder geval veilig en op de juiste manier uit te voeren.

5 belangrijke veiligheidstips

  1. Werk niet alleen

    Zelf een lampje ophangen, dat gaat u alleen nog wel lukken. Echter kan het handig zijn als er iemand meekijkt. Zeker als u bekabeling gaat aanleggen, is het verstandig en veilig om iemand in de buurt te hebben die kan helpen. U kunt ook vragen of iemand bij de stoppenkast wilt staan, zodat diegene er voor kan zorgen dat de stroom weer ingeschakeld wordt op het moment dat u de bedrading hebt aangesloten.

  2. Zorg voor de juiste materialen

    Het materiaal is de basis. Laat u dus adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal dat u gaat aanschaffen en kies voor veilige en vertrouwde spullen. Hetzelfde geldt voor het gereedschap wat u gebruikt bij het monteren en installeren van de bekabeling.

  3. Stroom uitschakelen

    Een van de belangrijkste veiligheidsaspecten is om de stroom uitschakelen. Schakel altijd de stroom uit voordat u begint met het installeren van verlichting. Als u de stroom uitschakelt voorkomt u dat u een stroomschok krijgt terwijl u bezig bent met de verlichting aanleggen. U kunt de stroom uitschakelen door simpelweg de betreffende schakelaar om te zetten in de meterkast.

  4. Denk na over het eindresultaat

    Trek niet zo maar een stroomdraadje of een kabelgootje, maar denk: wat wil ik met deze lamp op deze plek bereiken? En hoe gaat deze verlichting bijdragen aan de kwaliteit van de verlichting in mijn slaapkamer of juist op zolder? Vooraf visualiseren helpt.

  5. Waterbestendigheid in vochtige ruimtes

    Bij buitenverlichting of verlichting in vochtige ruimtes zoals badkamers, moet de verlichting waterbestendig zijn. Als de bekabeling niet waterdicht is, kan er kortsluiting ontstaan. Dit kan niet alleen leiden tot beschadiging van de verlichting, maar ook tot brand.

  1.  

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button