Hoe gebruik ik verlengsnoeren veilig?

Tips

We komen allemaal wel eens in de situatie, waarin we buitenshuis elektra nodig hebben. Omdat buiten geen stopcontacten aanwezig zijn, is het gebruik van een losse stekkerdoos of een verlengsnoer noodzakelijk in dit geval. Helaas zijn deze hulpmiddelen niet altijd even veilig, zeker niet als er op de verkeerde manier mee om wordt gegaan. Een kortsluiting ligt hierbij op de loer, met lichamelijk letsel of zelfs brand tot gevolg! Om dit te voorkomen geven we u in dit artikel een aantal handige tips om verlengsnoeren veilig te gebruiken. Wees u er allereerst goed van bewust, dat verlengsnoeren en stekkerdozen vaak voor kleine klusjes zijn gemaakt en dat deze niet zijn berekend op een intensief gebruik binnen bijvoorbeeld bedrijven.

Voorkom kortsluiting stopcontact

Het voornaamste punt bij het veilig gebruiken van een verlengsnoer, is het voorkomen van een kortsluiting. Dit doet u door de warmteproductie van het verlengsnoer zo klein mogelijk te houden, zodat versmelting van verlengkabels voorkomen wordt. Zorg er allereerst voor dat u een verlengsnoer altijd volledig uitrolt, omdat bij een opgerolde kabel de warmte vaak maar moeizaam weg kan komen. Ook is het raadzaam om een zo kort mogelijke kabel te gebruiken, omdat de warmteproductie hiervan kleiner is dan bij een lang snoer.

Meer algemene tips zijn onder meer, dat u verlengsnoeren nooit aan elkaar moet koppelen tijdens het gebruik. Zorg liever voor een langere verlengkabel in dit geval! Ook is het altijd beter om een vast stopcontact te gebruiken, dan een verlengsnoer of een stekkerdoos.

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button