LED verlichting en de voordelen

Tips

Vraag iemand om de voordelen van LED verlichting op te noemen, en men komt vaak niet verder dan één voordeel: de mate van energieverbruik. Natuurlijk is LED verlichting een stuk zuiniger dan de oude bekende gloeilamp, maar LED verlichting biedt zoveel meer voordelen dan enkel de mate van energiezuinigheid. Om de voordelen van LED verlichting iets wijder bekend te maken, zullen we hieronder kort enkele voordelen van LED verlichting benadrukken en uitlichten. Uiteraard is het onmogelijk een uitputtende lijst van alle voordelen die aan LED verlichting zijn verbonden te geven, waardoor we slechts enkele voordelen kort zullen benoemen.

De langere levensduur

De ouderwetse gloeilamp gaat gemiddeld zo’n 1.000 uur mee. Als een lamp per dag 8 uur aan staat, heeft u dus drie gloeilampen per jaar nodig om dat jaar door te komen. Dat is behoorlijk wat! Een LED lamp gaat tegenwoordig zo´n 30.000 uur mee, wat dus 30 keer zo lang is. In plaats van 3 lampen per jaar, heeft u dan ineens slechts één lamp per 10 jaar nodig. Dat is een behoorlijke daling van het aantal nieuw aan te schaffen lampen – iets dat u uiteraard ook terug kunt zien in de portemonnee. Bovendien is dat veel gunstiger voor het milieu doordat er minder materiaal benodigd is om nieuwe lampen te maken.Electrician Testing The Switchboard

LED verlichting wordt niet warm

Vooral in kleine ruimten kan het gebruik van gloeilampen irritant zijn. Doordat de bolletjes snel heet worden, zit er vaak niets anders op dan de gloeilamp ver te dimmen of helemaal uit te schakelen. LED verlichting wordt nauwelijks warm!

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button