Wat is een kindveilig stopcontact?

Tips

Kinderen, heerlijk! Ze spelen leuk in de woonkamer op de mat of op de grond. Maar er loert altijd gevaar. Zo zijn Stopcontactstopcontacten relatief gevaarlijk. Kinderen weten niet wat de gevaren van elektriciteit zijn en steken daarom achteloos hun vingers in het stopcontact. Het laatste dat u wilt meemaken, is dat één van de kinderen tijdens het spelen een schok krijgt. Dan ontstaat een levensbedreigende situatie. Gelukkig is er veel aan te doen om dit potentiële gevaar in te dammen en het risico dat een kind echt een schok krijgt zo veel mogelijk te beperken.

Een kindveilig stopcontact is daarvoor de beste oplossing. Er zijn verschillende manieren om een stopcontact kindveilig te maken. Zo kunt u kiezen voor een afdekplaatje. Dit plaatje gaat over de opening in de wandcontactdoos heen en over de twee gaatjes in de stroomtoevoer. Daarna kunt u de stekker er weer in stoppen. Het grote voordeel is dat u het stopcontact dan nog op de reguliere manier kunt gebruiken. Deze oplossing is vooral geschikt voor apparaten die niet al te zwaar zijn (lampen en dergelijke) in het stroomverbruik: bij wasmachines en drogers brandt het plaatje door.

Een andere oplossing is het gebruik maken van losse pluggen. Die sluiten het stopcontact volledig af en kunnen alleen door een volwassen nagel verwijderd worden. Dit is alleen aan te raden bij stopcontacten die niet vaak worden gebruikt. De laatste oplossing een kinderveilige wandcontactdoos. Daar zitten pinnen in die voor kinderen niet te bedienen zijn. Daarmee is volledige veiligheid gegarandeerd. Een elektricien kan dit eenvoudig voor u plaatsen.

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button