Dimmers zorgen voor meer sfeer binnen uw woning

Tips

Dimmers zijn vaak niets meer dan kleine schuifjes of draaiknoppen. Met een dimmer is het mogelijk om de intensiteit van de verlichting binnen een ruimte in huis in te stellen. Zo kunt u er in de ochtend en avond voor kiezen om de lichtintensiteit laag te houden, terwijl u overdag van fel licht profiteert. Zeker in de ochtend kan dit prettig zijn, als u rustig wakker wilt worden! In de avond creëert u met een dimmer een romantische setting in de woon- of slaapkamer van uw woning.

Onze elektriciens kunnen u adviseren over het gebruik van dimmers. Wist u bijvoorbeeld dat u voor bepaalde lampen een speciaal soort dimmer nodig heeft? Niet iedere dimmer is namelijk met iedere lampensoort te combineren. In dit artikel vertellen we u hier alvast meer over.

Een geschikte dimmer voor uw lampen kopen

Zoals reeds beschreven wordt een dimmer in twee soorten aangeboden, namelijk: een schuifje en draaiknop. Daarbij kunt u op de dimmers drie letters aantreffen, de L, R en C. Deze letters geven aan met welke lampensoorten de dimmer gecombineerd kan worden. Wanneer u voor een dimmer met een C kiest, kunt u deze met vrijwel iedere lamp combineren. Bij een R of L zijn de mogelijkheden iets minder uitgebreid. Een R kan gecombineerd worden met gloeilampen en halogeenlampen (230 V). Bij een L geldt dat deze met de lampensoorten van R gecombineerd kan worden en met sommige ledlampen.

Montage van een dimmer vaak relatief simpel

Voor de montage van een dimmer hoeft u de hulp van een elektricien vaak niet in te schakelen. Op internet vindt u handige video’s, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe de montage van een dimmer in z’n werk gaat. De montage van een dimmer is het makkelijkst, wanneer u deze op de plek van een oude schakelaar monteert.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Allround elektriciens
Storingen en kortsluiting
Specialist van alle elektra
Storingsdienst voor nood 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button